Computable Awards 2015

Juryrapport: Bokkz

Genomineerd voor Nederlandse start-up van het jaar

Dit artikel delen:

Bokkz biedt particulieren en ZZP'ers een online tool voor de belastingaangifte en belooft de hoogste belastingteruggave. Dit kan omdat Bokkz voor mensen automatisch het recht toetst op 59 inkomensondersteunende maatregelen van de overheid. Daarnaast wordt een slim algoritme toegepast voor de optimale verdeling van het inkomen en aftrekposten tussen de partners. Bokkz positioneert zich daarmee als het alternatief voor het indienen van de belastingaangifte. Iedereen mag deze tool gratis proberen via www.bokkz.nl. Met Bokkz is het ook mogelijk de aangifte inkomstenbelasting te doen met de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte (VIA) van de Belastingdienst.

Bokkz is de eerste (online) fiscale software die zich rechtstreeks richt op de particulier. De aangifte is volledig geautomatiseerd, met eenvoudig taalgebruik en veel meer slimme rekenhulpen dan de software van de belastingdienst. Ook het samenvoegen van belastingen en toeslagen is nieuw in Nederland. Met de moderne online technieken ontstaat hier een nieuwe dienst voor particulieren en zzp-ers. En daarmee een challenger van het aangifteprogramma van de Belastingdienst. 

Bokkz beschikt over een zogenoemd PKI-Overheidscertificaat. Dat betekent dat voldaan wordt aan de eisen die de overheid stelt aan partijen om belastingaangiften in te dienen. 
Deze aangifteperiode werkt Bokkz samen met o.a. ZZP Nederland, De Hypotheekshop, de Bond voor Belastingbetalers, DAS Rechtsbijstand en Loket.nl. Bokkz bestaat uit drie oprichters (2 fiscalisten en een marketeer) en uit een eigen team van drie IT-ers (1 T-architect/Java-specialist, 1 backend programmeur/Java-specialist en 1 user interface designer / front-end developer).

Juryoordeel

De pitch van Bokkz was noch kort noch bondig en ging te veel over het product. Er was weinig uitleg over de problemen van de prospectieve klanten zouden hebben. Dat gezegd, als ondernemers weten we eigenlijk (te) veel over belasting en aangiftes. De antwoorden op de vragen van de jury ging Bokkz beter af, visie en het vermogen om op de mogelijke groei te anticiperen was duidelijk aanwezig. Daarom een terechte nominatie voor Bokkz.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T15:18:00.000Z