Computable Awards 2015

Juryrapport: Quiver

Genomineerd voor Nederlandse start-up van het jaar

Quiver maakt het mogelijk om informatie bij te houden en te beheren, ongeacht de plek waar de informatie opgeslagen is. Ook kun je met Quiver gegevens delen op basis van je eigen voorwaarden. Veel bedrijven zijn al geïnteresseerd in dit product. In Nederland is 70 procent van de banken al klant.

Elk bedrijf werkt met vertrouwelijke documenten. Meestal wordt de omgeving waarin deze documenten zich bevinden beveiligd, maar de documenten zelf niet. Quiver biedt organisaties de zekerheid dat ze volledige controle krijgen over alle digitale informatie die ze bezitten of uitsturen met behulp van een slimme veiligheidslaag. Deze snelgroeiende Nederlandse start-up verwacht twintig miljoen euro aan funding op te halen, waarvan tien miljoen euro reeds gegarandeerd is. 

Django Lor, mede-oprichter en ceo van Quiver: “Een groot probleem voor veel werkgevers en bedrijven is de beperkte controle die zij over al dan niet vertrouwelijke documenten hebben. Een sprekend voorbeeld is wanneer een medewerker vertrekt de bestanden niet vernietigt, zoals afgesproken, maar ze kopieert voor eigen gebruik. Door documenten te 'Quiveren' wordt de informatie voorzien van slimme veiligheidslaag waarmee de eigenaar de volledige controle over zijn documenten terugkrijgt.” 

Door informatie te 'Quiveren' geeft Quiver volledige controle over alle gewenste bestanden. Quiver zorgt ervoor dat bestanden alleen onder persoonlijk ingestelde opties geopend, gedeeld en aangepast kunnen worden. Waar deze zich ook bevinden, in de cloud of zelfs op een persoonlijke harde schijf.

Juryoordeel

De beste pitch van de dag, met kop en schouders boven de rest. Het is duidelijk dat het verhaal verbeterd en verfijnd is en scherp gemaakt door 'vervelende' gesprekken met potentiële investeerders. Het vraag-antwoord spelletje was goed, maar de jury kwam met een aantal moeilijke vragen. De presentator was niet van zijn apropos te halen, maar heeft niet op alle vragen een overtuigend antwoord gegeven. Of dat aan hem lag, het realisme van de gedane beloftes of aan de (on)gezonde scepsis van de juryleden laten we in het midden.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-01T15:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.