Alrijne Ziekenhuis dankt nominatie aan CoperniCare

ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Computable Expert

Steef-Jan Wiggers
Systeem/netwerkarchitect. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing en Infrastructuur.

Het Alrijne Ziekenhuis is in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg van de Computable Awards 2016 genomineerd met zijn case om patiëntveiligheid te verhogen door middel van het optimaliseren van de goederenstromen en het voorraadbeheer op het OK-complex. De jury waardeert dit project vooral om de toegevoegde waarde die leverancier CoperniCare wist te realiseren voor de OK van het ziekenhuis, andere afdelingen in de toekomst en de zorg in Nederland in zijn algemeenheid.

Het CoperniCare Voorraad Volg Systeem biedt de mogelijkheid om op de OK het verbruik van alle steriel medische hulpmiddelen en instrumenten te scannen, zodat het ziekenhuis een 100 procent uniforme registratie en traceerbaarheid behaald. Hierdoor wordt verspilling tegengegaan en de patiëntveiligheid verhoogd.

Het bedrijf CoperniCare en het ziekenhuis Alrijne hebben samengewerkt in een innovatief project om kostenbesparing en patiëntveiligheid te bewerkstellingen. In hun presentatie tijdens het juryberaad kwam naar voren dat het bedrijf CoperniCare zijn logistieke en branchekennis verenigt in hun oplossingen.

Daarbij hebben zij een gat in de zorgmarkt ontdekt met een basis it-aspect als tracking en tracing, wat in menig erp-oplossing ontbreekt. Met name dit aspect werd uitvoerig belicht en vooral dat het in de toekomst uitkomst biedt voor andere afdelingen als cardiologie, radiologie, medische microbiologie en medicatie.

Juryoordeel

De jury is onder de indruk van het feit dat het invullen van een ontbrekende basisbehoefte heeft geleid tot een dergelijke kostenbesparing en toegevoegde waarde voor patiënten. Het biedt perspectief om op grote schaal kosten te besparen in ziekenhuizen. Op landelijk niveau heeft het de potentie om kosten op zorg te verlagen. Daarom een terechte nominatie voor de Computable Awards 2016 in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T10:15:00.000Z Steef-Jan Wiggers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.