3D en teleconferencing bezorgen Mainport nominatie

ICT-project van het jaar in de zorg

Mainport is door de jury van de Computable Awards 2016 genomineerd in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg omdat ze een bestaand systeem, namelijk 2D digitale beelden, hebben omgevormd tot 3D-beelden. Dit maakt het voor specialisten eenvoudiger om afwijkingen in het lichaam te bestuderen. Het grote voordeel is nu dat teleconsult eenvoudiger is geworden en dat wereldwijd overleg kan worden gepleegd met specialisten. In de ogen van de jury zeer innovatief en origineel, en daarop werden dan ook vooral punten gescoord.

De nieuwe software maakt het mogelijk om botten, organen, bloedvaten en spieren tot in de kleinste details zichtbaar te maken. Daaraan gekoppeld zit een nieuwe innovatie: videoconferencing-systemen waardoor deze 3D-beelden online beschikbaar zijn voor medisch specialisten in de hele wereld.

MainPort lanceerde in samenwerking met multinational Huawei en ontwikkelbedrijf PS Medtech, de zogeheten ‘3D video collaboration suite’. Het product maakt multidisciplinair werken mogelijk tussen medisch specialisten, ongeacht het tijdstip en waar ook ter wereld. De privacy van de patiënt is 100 procent geborgd. De patiëntgegevens verlaten nooit het ziekenhuis waar een patiënt in behandeling is.

Juryoordeel

Mainport oogstte bij de jury van de categorie ICT-project van het jaar in de zorg bewondering omdat het als klein Limburgs bedrijf het voor elkaar heeft gekregen om partner te worden van een marktleider op het gebied van teleconferencing, namelijk Huawei. Na de röntgenfoto en de scan heeft een derde revolutionaire techniek zijn intrede in de medische wereld gedaan om in het menselijk lichaam te kunnen kijken: de 3D-scan. Een terecht genomineerd ict-project in de zorg voor de Computable Awards 2016.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T10:31:00.000Z Kees Wiegers
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.