MedEye helpt Deventer Ziekenhuis met medicatie

ICT-project van het jaar in de zorg

Dit artikel delen:

Computable Expert

Dion Kotteman
commissaris, kotteman bv. Expert van Computable voor het topic Management.

Het Deventer Ziekenhuis is genomineerd voor de Computable Awards 2016 in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg omdat het met de tool MedEye de veiligheid en juistheid voor het toedienen van medicijnen bij patiënten wist te verhogen. MedEye herkent alle medicatie en stelt de verpleegkundigen daadwerkelijk in staat om medicatiefouten te herkennen, te stoppen en te voorkomen. Vooral op het gebied van innovatie en toegevoegde waarde doet dit project het goed bij de jury.

In de ziekenhuizen gaat bij medicatieverstrekking in 20 procent van de gevallen iets fout met betrekking tot dosering, patiënt, tijdstip, et cetera. Naast aandacht voor patiëntveiligheid in het algemeen vergen wet- en regelgeving steeds meer alertheid van apotheker en verpleegkundigen. Het Deventer Ziekenhuis besloot na een uitgebreide test om MedEye integraal te gaan gebruiken.

In de presentatie tijdens het juryberaad op 25 maart 2016 werd aanschouwelijk getoond dat de MedEye-scan niet alleen is geïntegreerd in de werkwijze van de verpleegkundige, maar ook deel uitmaakt van de bestaande apparatuur.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2016 meent dat op een innovatieve manier de patiëntenzorg in het Deventer Ziekenhuis is verbeterd. De kans op foute medicijntoediening is gedaald en dat op basis van een aanpassing van een bestaande werkwijze. De toegevoegde waarde voor het Deventer Ziekenhuis is voor de jury duidelijk en daarom is dit project terecht genomineerd als ICT-project van het jaar in de zorg.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T10:36:00.000Z Dion Kotteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.