Eigentijds practicum helpt Avans en IFS aan nominatie

ICT-project van het jaar in het onderwijs

Computable Expert

Kees Kranenburg
Offering manager, Atos. Expert van Computable voor de topics Development en Beheer.

Practicum IFS Applications is door de jury van de Computable Awards 2016 genomineerd als ICT-project van het jaar in het onderwijs. Avans Hogeschool en IFS koppelen theorie en praktijk door studenten te leren en te laten ervaren hoe je het volledige productieproces in een fietsenfabriek automatiseert met een erp-pakket. In een practicum van zeven lessen konden de derdejaarsstudenten Informatica deze vraag beantwoorden gebruikmakend van een volledige versie van IFS Applications.

Door praktische tools aan te bieden ervaren de studenten welke bedrijfsprocessen spelen in een productieomgeving en hoe je deze kunt inrichten. Dit is van belang voor hun toekomstig beroep en hiermee vervult Avans Hogeschool en IFS een brugfunctie tussen onderwijs en bedrijfsleven.

De studenten hebben artikelnummers aangemaakt, een artikelstructuur en een productstructuur en hebben de routing voor de producten bepaald. Daarnaast werd praktische ervaring opgedaan met bedrijfsprocessen zoals Material Resource Planning en Inkoop. Met de opgedane kennis en de toepassing ervan zou daadwerkelijk een fiets kunnen worden geproduceerd.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2016 waardeert het project Practicum IFS Applications vooral om de toegevoegde waarde dat het levert aan het onderwijs. Daarnaast kreeg IFS van alle vijf de juryleden tijdens het juryberaad op 1 april 2016 het volledig bonuspunt toegekend voor de onderscheidende rol van de leverancier in dit project. Dat maakt Practicum IFS Applications tot één van de vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-26T10:49:00.000Z Kees Kranenburg


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.