Jury nomineert verhuursysteem BusterRent en Gillz

ICT-project van het jaar in het MKB

Dit artikel delen:

Computable Expert

drs.ing. Peter Horsten
VP Software Development, Aspire Systems. Expert van Computable voor de topics Outsourcing en Digital Transformation.

Maastrichtenaar Giel Schuffelers van BusterRent is een man met ambities. In één jaar tijd vernieuwde hij het wagenpark en breidde dit uit met nog eens zeven bussen. Daarnaast lanceerde hij recent een nieuw online verhuursysteem, gebouwd door ontwikkelaar Gillz. Mede hierdoor groeide zijn bedrijf, bekend van de kilometervrije busjesverhuur in Amsterdam, uit tot een serieuze speler met 23 busjes. ‘Dat moeten er minstens vijftig worden worden’, legde hij de jury van de Computable Awards 2016 uit. Die waardeerde dit project met een nominatie in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Van het reserveren tot het inchecken en uitchecken, met het nieuwe systeem gaat alles digitaal. Op de website kunnen klanten online aangeven welke bus zij willen huren. Die boeken zij direct in, waarna ze een mailbevestiging ontvangen. Na de bevestiging kunnen ze online inchecken, waarbij ze alle gegevens die nodig zijn, zoals id en creditcard, kunnen uploaden. Bij het ophalen van het busje hoeven ze dan alleen nog het reserveringsnummer door te geven, waarna ze op de iPad het overzicht kunnen zien wat ze hebben uitgekozen.

Door het nieuw ontwikkelde boekingssysteem wordt het gangbare tijdrovende papierwerk bij autoverhuur omzeild. De check-in wordt hiermee voor de helft verkort. Ook biedt het de huurder direct veel meer inzicht. Zowel voor huurder als verhuurder verloopt het proces soepeler. Dit werd zeer krachtig inzichtelijk gemaakt door de ontwikkelaar Gillz die als partner de oplossing heeft ontwikkeld. Via een inbelverbinding uitte de klant tijdens het juryberaad op 8 april 2016 via Skype vanuit China zijn tevredenheid over de samenwerking.

Juryoordeel

De ontwikkelde oplossing biedt zowel voor BusterRent als de huurders duidelijke voordelen. Daarnaast is de jury van mening dat een zeer degelijke oplossing is gerealiseerd in een omgeving die zeer gereguleerd is. De beveiliging rondom de opslag van het rijbewijs van de huurder vraagt wellicht nog aanvullende aandacht. Dat werd tijdens de presentatie onvoldoende duidelijk. Overall scoorde dit project genoeg punten om voor de Computable Awards 2016 genomineerd te worden in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T08:17:00.000Z Peter Horsten
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.