Uniserver scoort nominatie met Cordeo

ICT-project van het jaar in het MKB

Cordeo uit Zwolle helpt organisaties bij het bewaken van hun merk en biedt complete online oplossingen voor brand resource management. Hiermee kunnen eenvoudig marketingmaterialen en andere content gecreëerd kunnen worden, inclusief de juiste branding. Sinds 2010 werk Cordeo al samen met hostingpartner Uniserver en wordt de dienstverlening van Cordeo steeds verbeterd. Een nominatie waard in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB bij de Computable Awards 2016.

Het behalen van de ISO 27001-certificering was voor Cordeo de aanleiding om de samenwerking met Uniserver verder te intensiveren. Voor de klanten van Cordeo is dit een belangrijk kwaliteitskeurmerk, waar steeds vaker om wordt gevraagd. Cordeo is de eerste in zijn sector die het ISO 27001-certificaat heeft behaald.

Certificering van de eigen, interne processen was niet voldoende. Omdat Cordeo gebruikmaakt van de hostingdiensten van Uniserver, is het nodig dat ook daar wordt voldaan aan de ISO 27001-normering. De gehele keten voldoet dan aan de ISO 27001-normering. Dit heet ketencertificering en heeft als doel om aantoonbaar het volledige proces te laten voldoen aan de normering.

Dankzij de volledige ketencertificering door Uniserver is Cordeo in staat om klanten innovatieve en veilige diensten te bieden, inclusief de zekerheid dat hun gevoelige informatie optimaal is beschermd. Samen met Uniserver zorgen zij dat het continue implementatieproces waar ISO 27001 om vraagt, wordt voortgezet en aangescherpt.

Cordeo trapte af tijdens de jurypresentatie op 8 april 2016 en toonde heel duidelijk de problematiek waar een oplossing voor werd gezocht bij aanvang van het project. Ook werden zeer duidelijk de voordelen voor Cordeo zelf en zijn afnemers geadresseerd. De rol van Uniserver werd tijdens de presentatie niet volkomen duidelijk en er bleven vragen achter bij de jury. Deze gingen met name over de wijze waarop de volledige keten daadwerkelijk wordt gecontroleerd. De presentatie was plezierig. De combinatie van klant en leverancier die samen de presentatie deden, werd erg gewaardeerd en was goed afgestemd.

Juryoordeel

De jury zat behoorlijk op één lijn met betrekking tot de beoordeling van dit project. De verwachtingen waren relatief hoog. Ketencertificering staat namelijk hoog op de agenda. Spijtig genoeg kwam de wijze waarop invulling was gegeven aan dit project onvoldoende naar voren. Dit terwijl de jury wel het idee had dat er goed over nagedacht is en dat het een unieke dienst zou kunnen zijn. De exacte invulling werd echter onvoldoende duidelijk. Uniserver kreeg bij de juryvragen de mogelijkheid om nogmaals de toegevoegde waarde van Uniserver aan te geven in dit traject. Die kans werd niet gegrepen. Er werd enkel gerefereerd aan het cloudplatform van Uniserver waarbij self-service, automation en provisioning centraal staan. De uiteindelijke beoordeling kwam op een 6.0 uit. Dit cijfer had beduidend hoger kunnen zijn, indien er duidelijker was aangegeven hoe het ketenmanagement daadwerkelijk is ingericht en gecontroleerd wordt. Toch waren onderbouwing, presentatie en Q&A genoeg voor een nominatie bij de Computable Awards 2016 in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T08:27:00.000Z Martijn van Zoeren


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.