Transitie App bezorgt Van Benthem & Keulen nominatie

ICT-project van het jaar in het MKB

Computable Expert

drs.ing. Peter Horsten
VP Software Development, Aspire Systems. Expert van Computable voor de topics Outsourcing en Digital Transformation.

Van Benthem & Keulen advocaten & notariaat heeft als eerste advocatenkantoor een app gelanceerd, waarmee de hr-professional op elk tijdstip en op elke locatie een transitievergoeding kan berekenen én een beveiligd document met de uitgewerkte berekening per e-mail kan ontvangen. De app werd door Brandwave gebouwd en wordt door de jury van de Computable Awards 2016 gewaardeerd met een nominatie in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Met de Wet werk en zekerheid verandert er veel op het gebied van het ontslagrecht. Voor ontbindingsverzoeken die zijn ingediend op of na 1 juli 2015 wordt de kantonrechtersformule vervangen door een transitievergoeding. De VBK Transitie App stelt de gebruiker in staat om zelf de transitievergoeding te berekenen, waarbij ook de ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule wordt getoond. In de app zit een compacte toelichting en een voorbeeld hoe de berekeningen tot stand komen. 

Op enthousiaste wijze werd de noodzaak van een app als deze gepresenteerd aan de jury op 8 april 2016. Hoewel de oplossing op het eerste oog simpel lijkt, bedriegt hier de schijn. De achterliggende berekeningen zijn uitermate complex en ook de beveiliging van de gegevens vereist de nodige aandacht. Duidelijk werd dat hierover goed is nagedacht. Vanzelfsprekend is ook de juridische kant van de app goed doordacht. Inmiddels worden er al vele honderden berekeningen per maand gedaan, waarvan enkele honderden uitgewerkte berekeningen worden opgevraagd.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2016 waardeert het feit dat een advocatenkantoor een dergelijk origineel initiatief voor de branche heeft durven ondernemen. Het maakt het kantoor daarmee duidelijk onderscheidend van de concurrentie. Het introduceren van deze complexe app is niet zonder risico’s. Het betreft namelijk een financieel advies in een erg gevoelige situatie. Dat de app in een behoefte voorziet blijkt uit de gebruikscijfers. Inmiddels heeft de app ook al tot nieuwe klanten geleid voor het bureau en dat was natuurlijk ook een doelstelling van dit initiatief. Al met al een terechte genomineerde in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T08:49:00.000Z Peter Horsten
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.