GitLab

Nederlandse start-up van het jaar

GitLab is een open source-platform waar softwareprogrammeurs met elkaar code kunnen schrijven, controleren en uitrollen. De start-up uit Utrecht heeft inmiddels een investering van het Amerikaanse Khosla Ventures binnen. Dit wordt ingezet om wereldwijd sneller te groeien. Daarnaast investeert het bedrijf in de marketing- en verkoopactiviteiten.

GitLab voldoet nog maar net aan de criteria die gesteld zijn om in aanmerking te komen voor de Nederlandse start-up van het jaar. Het in 2011 gestarte bedrijf heeft al veel (gerenommeerde) klanten en gebruikt een investering van vier miljoen dollar om verder op te schalen.

Juryoordeel

Het bedrijf laat in zijn presentatie op 15 april 2016 zien dat het een stap verder is dan start-ups die korter bezig zijn. Een duidelijke neergezette strategie geeft aan waar het bedrijf heen wil en dat de markt groot genoeg is om de groepsdoelstellingen waar te maken. De jury in de categorie Nederlandse start-up van het jaar bij de Computable Awards 2016 heeft er vertrouwen in dat het bedrijf zijn ambities kan waarmaken.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-10T10:47:00.000Z Paul Pietersen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.