Alfa scoort nominatie met digitaal ondertekenen

ICT-project van het jaar in het grootbedrijf

Dit artikel delen:

Computable Expert

Robbert Soors D'Ancona
Consultant/adviseur. Expert van Computable voor de topics Mobility en Zorg.

Alfa Accountants en Adviseurs zet Intraoffice van IntraData/Solipsis in voor de invoering van het digitaal, rechtsgeldig ondertekenen van jaarrekeningen. De digitale handtekening versnelt het papierintensieve proces rondom het opmaken en afhandelen van jaarrekeningen. De minimale doorlooptijd van een week kan worden teruggebracht naar een paar uur. Daarnaast maakt het de dienstverlening goedkoper en verhoogt het de service richting de klant.

Alfa is een full-service accountantskantoor met 28 vestigingen, achthonderd medewerkers en een jaaromzet van zeventig miljoen euro. Alfa biedt ondernemers in het mkb en de agrarische sector een totaalpakket aan diensten binnen het speelveld van financiële dienstverlening. Dus zowel het voorbereiden en afhandelen van de jaarrekeningen als bijvoorbeeld het fiscaal, juridische advies en bedrijfskundige ondersteuning. Het proces rondom het opmaken en afhandelen van jaarrekeningen brengt een flinke papierstroom met zich mee en is omslachtig en tijdrovend.

Juryoordeel

Zowel vanuit bedrijfsperspectief, klantperspectief als mvo-perspectief levert het digitaal en rechtsgeldig ondertekenen van jaarrekeningen aanzienlijke besparingen op. Deze innovatie, in een van huis uit conservatieve bedrijfstak, biedt volgens de jury van de Computable Awards 2016 zowel een kostenvoordeel, een gemak voordeel als een milieuvoordeel op. Daarbij wordt de doorlooptijd van het gehele proces versneld doordat een belangrijk deel van de ‘human latency’ geëlimineerd wordt. Tevens is het eenvoudig geworden de status van het proces te monitoren en voldoet de oplossing aan de eisen ten aanzien van de wetgeving en de securityeisen op dit vlak. Daarom terecht genomineerd in de categorie ICT-project van het jaar in het grootbedrijf.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-19T09:07:00.000Z Robbert Soors D'Ancona
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.