Dimpact scoort nominatie met invoering selfservice

ICT-project van het jaar bij de overheid

Dit artikel delen:

Computable Expert

drs. Fred Bons
ICT-projectleider/coördinator. Expert van Computable voor het topic Management.

Onder regie van het gemeentelijk samenwerkingsverband Dimpact hebben Atos, PinkRoccade Local Government en achttien lidgemeenten een jaar intensief samengewerkt aan de functionele integratie van het generieke zaaksysteem e-Suite van Atos in het nieuwe iBurgerzakensysteem van PinkRoccade. Medewerkers van Burgerzaken wikkelen met de geïntegreerde oplossing aangiftes en aanvragen van burgers met één systeem af. Daarnaast verwachten de Dimpact-gemeenten te kunnen profiteren van de selfservice-voordelen van de oplossing.

Bij de totstandkoming van de nieuwe burgerzakenoplossing zijn burgers nauw betrokken geweest. Het zijn ook de burgers die het systeem straks actief gaan gebruiken. Aangiftes van geboortes, huwelijk en overlijden doen ze voortaan online, vanaf elk gewenst apparaat en op elk gewenst moment. Een afspraak op het gemeentehuis is niet meer nodig. Deze vorm van selfservice is een antwoord op de eisen die de digitale burger vandaag de dag stelt.

Tijdens de presentatie voor de jury op 29 april 2016 is sterk naar voren gekomen dat de complexiteit van het project met name is gelegen in de integratie: zowel de organisatorische samenwerking tussen de achttien Dimpact-gemeenten, elk met hun eigen belangen en voorkeuren, als de functionele en technische integratie van de beide oplossingen tot een integrale en werkende oplossing.

Juryoordeel

De jury is van mening dat deze burgerzakenoplossing een mooi voorbeeld is van hoe gemeenten de totstandkoming en inkoop van ict-oplossingen gezamenlijk kunnen vormgeven. Een geslaagd traject en een voorbeeld van co-creatie met meerdere klanten en leveranciers. Daarom een terecht genomineerd project in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-24T10:05:00.000Z Fred Bons


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.