Stroomopwaarts MVS scoort nominatie met uitkeringen

ICT-project van het jaar bij de overheid

Computable Expert

Niels Lagerweij
Technisch directeur/cto. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Zorg en Digital Workplace.

De inzending van stroomopwaarts MVS voor de Computable Awards 2016 gaat over de inrichting van het uitkeringsadministratiesysteem en de aansluiting op het zaaksysteem van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. PinkRoccade Local Government bouwde het systeem voor de verwerking van de aanvragen van de inkomensondersteuning.

In de presentatie van hun project op vrijdag 29 april 2016 was Stroomopwaarts MVS sterk in hun presentatie, waarbij met name de snelheid van implementatie en zowel de tevredenheid van de eindgebruiker als de succesfactoren worden aangemerkt. Alle punten waarop de jury de beoordeling moest geven waren voldoende aanwezig in de presentatie en heeft de jury een goed beeld gegeven over wat het project behelst, hoe het is uitgevoerd en wat de belang was voor de eindklant.

Juryoordeel

In het juryberaad waren onderscheidend vermogen, innovatie, toegevoegde waarde en complexiteit onderscheidende aspecten. Soortgelijke projecten zoals die van Stroomopwaarts MVS hebben vaak lange looptijden. De jury was dan ook met name onder de indruk van de snelheid van realisatie van het project voor Stroomopwaarts MVS. Daarnaast was het succes van de gebruikte methodiek en de methodiek zelf lovenswaardig. De gerealiseerde management ‘buy-in’ voor aanvang van het traject met de diverse gemeenten en de diverse stakeholders waren mede doorslaggevend. De behaalde doelstellingen binnen het project en de snelheid van realisatie hebben er voor gezorgd dat stroomopwaarts MVS met recht tot de beste ict-projecten van 2016 bij de overheid behoort.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-24T10:16:00.000Z Niels Lagerweij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.