Amazon Web Services

Cloud-aanbieder van het jaar

De Amerikaanse internetgigant Amazon heeft een Nederlandse vestiging geopend. Vanuit dat kantoor in Den Haag biedt het bedrijf zakelijke webdiensten aan. Het kantoor is ook een springplank naar uitbreiding van Europese activiteiten rondom Amazon Web Services (AWS). Voor de algemene jury van de Computable Awards reden om Amazon Web Services als cloud-aanbieder van het jaar te nomineren.

Vanuit Den Haag worden zowel start-ups als Europese multinationals ondersteund. Op de website van de cloud-dienstverlener worden onder meer de Amsterdamse datauitwisselaar We Transfer en G+J Uitgevers als referentie genoemd. Volgens Amazon is gekozen voor een lokale vertegenwoordiging om direct in contact te komen met accountmanagers, solutions architects, partnermanagers en klanten en om hen in het Nederlands te bedienen.

Volgens Amazon behoren Nederlandse bedrijven tot de pioniers van clouddiensten sinds het in 2006 AWS introduceerde op de Nederlandse markt. Inmiddels maken ook grote bedrijven als Shell, Unilever, PostNL en Philips gebruik van webdiensten van Amazon.

Het Nederlandse kantoor ondersteunt andere investeringen in ons land en is een aanvulling op het Development Center, dat door Amazon in 2013 werd geopend. Het Amazon Development Center is ook gevestigd in Den Haag en is gericht op het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor Amazon Web Services.

Een andere voordracht waar Amazon Web Services hoge ogen mee gooide bij de jury van de Computable Awards 2016 was de case bij Kewill. Deze specialist in software voor supply chain execution is cloudproducten en -diensten gaan aanbieden op het Amazon Web Services-cloudplatform. Hierdoor is het mogelijk om Kewill’s multimodale transportmanagementplatform, Kewill Move in de cloud, te implementeren op een wereldwijd cloudplatform.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:03:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.