Salesforce

Cloud-aanbieder van het jaar

Salesforce

De investeringsmaatschappij van Salesforce heeft honderd miljoen dollar (88 miljoen euro) uitgetrokken voor Europese start-ups. Hiermee kunnen de jonge ondernemingen de bedrijfsgroei versnellen. Daarnaast krijgen ze toegang tot de clouddiensten en worden ze begeleid door uitvinders en bestuurders van Salesforce. De jury van de Computable Awards 2016 beloont dit met een nominatie in de categorie Cloud-aanbieder van het jaar.

Salesforce Ventures wil met de investeringen de ontwikkeling van een nieuwe generatie enterprise technologie stimuleren en het Salesforce-ecosysteem versterken. De investeringsmaatschappij gelooft in de groeipotentie van de Europese cloud-softwaremarkt. Zo voorspelt IDC dat deze markt tot twaalf keer sneller groeit dan alle andere it-segmenten. Volgens het onderzoeksbureau zal de totale waarde van deze cloud-markt in 2019 ongeveer 33,3 miljard euro beslaan.

Om ontwikkelingen binnen de cloud-industrie te stimuleren steekt Salesforce Ventures dus honderd miljoen dollar in Europese start-ups. Hiermee wil het de bedrijven aansporen om zich te richten op cloud-innovatie en om de nieuwe generatie van enterprise-technologie te ontwikkelen. Daarnaast hoopt het dat de investeringen helpen bij de versterking van het Salesforce-ecosysteem.

De investeringsmaatschappij steekt het geld in Europese start-ups die een zakelijke clouddienst leveren. Het is nog niet bekend in welke start-ups er wordt geïnvesteerd en welk specifiek bedrag er wordt uitgereikt.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:24:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.