T-Systems

Cloud-aanbieder van het jaar

T-Systems is in maart 2016 gestart met een op Open Stack gebaseerde publieke cloud en wil hiermee de concurrentie aangaan met Amazon Web Services en Microsoft Azure. In Nederland is deze Open Telekom Cloud in eerste instantie bedoeld voor de grootzakelijke mark. In Duitsland, waar T-Systems optrekt met moedermaatschappij Deutsche Telekom, kan iedereen gebruikmaken van deze publieke cloud. Desondanks volgens de jury van de Computable Awards 2016 een nominatie waard in de categorie Cloud-aanbieder van het jaar.

T-Systems heeft al een private cloud, maar tuigt nu ook vanwege de groeiende vraag naar clouddiensten een publieke cloud op, in samenwerking met moedermaatschappij Deutsche Telekom. Deze Open Telekom Cloud is volgens de aanbieder prijstechnisch gezien aantrekkelijker dan de clouddienstverlening bij Amazon. Klanten rekenen af via een betaal-naar-gebruik-model. Bovendien is het een pure Europese cloud en sluit die direct aan op de wet- en regelgeving rond privacy en dataprotectie van de Europese Unie.

T-Systems heeft zijn publieke cloud ondergebracht in het nieuwe rekencentrum in het Duitse Biere. Hardwarepartner is het Chinese Huawei. Momenteel proberen zo’n dertig testklanten de cloud van T-Systems uit. In Nederland richt het bedrijf zich met zijn Open Telekom Cloud als eerste op de grootzakelijke markt.

Overigens werkt T-Systems op cloudgebied ook samen met Microsoft, waarbij laatstgenoemde partij in Duitsland twee datacentra inricht die onder het beheer van T-Systems komen te staan. Dit om data van Europese klanten van Microsoft te kunnen opslaan in Europa.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-30T11:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.