ProgramIT

ICT-detacheerder van het jaar

Duimen

In samenwerking met gemeente Eindhoven en het UWV heeft ict-detacheerder ProgramIT 23 bijstands- en WW-gerechtigden opgeleid tot junior programmeur. In drie maanden behaalden de deelnemers verschillende .Net- of Java-certificaten en zijn ze door ProgramIT gedetacheerd bij een werkgever. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 aanleiding om deze detacheerder te nomineren.

Tijdens het opleidingstraject behielden de deelnemers hun uitkering, dankzij de samenwerking van de gemeente Eindhoven en het UWV. UWV vraagt WW-gerechtigden met een hbo-opleidingsniveau of hoger of zij interesse hebben in een dergelijk traject. Ervaring met ontwikkelen is niet vereist, wel wordt getest of de deelnemer mentaal geschikt is en het vermogen heeft om als programmeur aan de slag te gaan. Na afronding van de opleiding wordt de deelnemer negen maanden gedetacheerd via ProgramIT.

In 2,5 maand moeten deelnemers de Java-certificaten OCA en OCP halen. Veel deelnemers zijn veertig jaar of ouder, hebben vaak al een carrière achter de rug. Doordat ze weer moeten gaan studeren, worden zij gedurende een week met trainingen en workshops voorbereid. Tijdens de week in de Ardennen wordt er een groep van de deelnemers gemaakt. Door een week met elkaar op te trekken, voelen de deelnemers zich genoeg betrokken om bij de groep te blijven. Door het verschil in kennisniveau wordt kennisuitwisseling in de groep gestimuleerd.

Inmiddels is er een tweede lichting kandidaten gestart met de opleiding. Ook is in Enschede met het traject gestart, daar worden .Net- en php-ontwikkelaars opgeleid. Ook de gemeente Utrecht heeft interesse. ProgramIT overweegt daarom om het concept landelijk uit te rollen.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-01T10:12:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.