Atos

ICT-dienstverlener van het jaar

Atos is al jaren de it-partner van de Olympische Spelen. Ook voor de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 verzorgt de dienstverlener het Technology Operations Centre (TOC). Dit is het controle- en commandocentrum van de Olympische Spelen en regelt het toezicht op alle 144 Olympische wedstrijdlocaties. Volgens de algemene jury van de Computable Awards 2016 nominatiewaardig in de categorie ICT-dienstverlener van het jaar.

Tijdens het internationale sportevenement wordt vanuit dit centrum, dat een oppervlakte heeft van 800 vierkante meter, gezorgd voor de monitoring en besturing van de it-systemen. Deze moeten dat de Olympische en Paralympische Spelen probleemloos verlopen en de wedstrijdresultaten realtime leveren aan de internationale media.

Rio 2016 is een belangrijke mijlpaal in de digitale transformatie van de Olympische Spelen. Het zijn de eerste Zomerspelen waarbij de cloud wordt ingezet voor kritische toepassingen, zoals de vrijwilligersportal en het accreditatiesysteem. Ook wordt het TOC in de gaststad Rio de Janeiro voor de eerste keer op afstand ondersteund door een permanent Technical Technology Operations Center (TTOC) in Spanje. Dit wordt het nieuwe operationele model voor toekomstige Spelen, geheel geleverd als SaaS en via de cloud.

Het TTOC is tijdens én na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verantwoordelijk voor de centralisatie van kritische it-systemen op één locatie. Het TTOC wordt in de toekomst opnieuw ingezet, wat resulteert in een hogere efficiëntie en kostenbesparingen. Een team van 150 techneuten biedt tijdens de Olympische Spelen in Rio ondersteuning vanuit Spanje.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T07:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.