Vancis

ICT-dienstverlener van het jaar

Vancis

Ict-dienstverlener Vancis en Aridhia, een Schotse pionier op het gebied van klinische en translationele informatica, bundelen hun krachten. Samen lanceren zij ‘research as a service’ voor de Nederlandse medische researchsector. Onderzoekers kunnen hierdoor gemakkelijk samenwerken binnen een beveiligde cloudomgeving bij het analyseren van enorme hoeveelheden data. Instellingen zoals universitaire medische centra kunnen samenwerking en innovatie op het gebied van biomedisch onderzoek zo stimuleren en ondersteunen. Een nominatie voor Vancis waard volgens de algemene jury van de Computable Awards 2016.

Research as a service biedt onderzoekers een eigen analytische werkruimte voor samenwerking en de mogelijkheid om allerlei soorten gegevens en hulpmiddelen in te brengen in Aridhia’s AnalytiXagility-omgeving. Het AnalytiXagility-platform biedt geavanceerde data-, science-, samenwerkings- en audittechnologie voor biomedisch onderzoek.

Vancis levert het fundament voor het platform. AnalytiXagility wordt in de nabije toekomst verrijkt met aanvullende diensten, waaronder datamodellering, data-analyse en krachtige leeralgoritmen voor kunstmatige intelligentie. Dit gebeurt in samenwerking met Mgrid, Care IQ en Xomnia, partners uit het consortium waar Vancis en Aridhia deel van uitmaken.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T08:46:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.