Huawei

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

Huawei

Huawei levert hardware voor een big data-lab van de Tilburg University. Studenten van die universiteit ontwikkelen een ict-platform voor de analyse van koopgedrag. Huawei levert opslagapparatuur, servers en access points. Bij het project zijn ook ondernemers uit de Tilburgse binnenstad betrokken. De algemene jury van de Computable Awards 2016 nomineert Huawei in de categorie ICT-infrastructuurleverancier van het jaar.

De samenwerking tussen het data science-cluster van de universiteit en de ict-leverancier is vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU) en heeft een looptijd van een jaar. Studenten van de Brabantse universiteit ontwikkelen een ict-platform voor wetenschappelijk onderzoek naar koopgedrag. Door middel van de analyse van grote databestanden (big data) wordt koopgedrag geanalyseerd. Dat moet winkeliers een beter beeld bieden van hun klanten en nieuwe inzichten geven in koopgedrag. De onderzoekers noemen dat ‘smart commerce’.

Tilburg University zet een lab op voor de analyse van grote databestanden. Daar voeren studenten wetenschappelijk onderzoek uit op basis van allerlei berekeningen en analyses van datasets van ondernemers. Binnen het project moet het dynamische ict-platform meer duidelijkheid geven over het koopgedrag van consumenten en tegelijkertijd klantprofielen creëren.

Volgens Huawei is het Memorandum of Understanding (MoU) een eerste stap naar een meer structurele samenwerking tussen de ict-leverancier en universiteit, waarin beide partijen kennis delen om innovatieve ict-producten en -oplossingen te ontwikkelen. Huawei werkt ook we samen met andere universiteiten, zoals de UvA en de TU Delft. Met de TU Delft hebben ze bijvoorbeeld een MoU getekend voor het opzetten van een trainingscentrum op de universiteit.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T08:22:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.