KPN

ICT-infrastructuurleverancier van het jaar

KPN versnelt de uitrol van het LoRa-netwerk in Nederland. Het telecombedrijf wil in het tweede kwartaal van 2016een landelijk dekkend LoRa-netwerk hebben. Den Haag en Rotterdam zijn in november 2015 door KPN voorzien van een LoRa-netwerk. Het telecombedrijf had de doelstelling om eind 2016 een landelijk dekkend internet of things (IoT)-netwerk uit te rollen. Door de grote vraag van klanten en geïnteresseerden, heeft KPN besloten om de landelijke uitrol te versnellen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 aanleiding om KPN te nomineren als ict-infrastructuurleverancier.

KPN verwacht het tweede kwartaal van 2016 de landelijke uitrol te hebben gerealiseerd. Hiervoor is het in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten aan het voorzien van een LoRa-gateway en -antenne. Hierdoor kunnen miljoenen apparaten met elkaar worden verbonden. LoRa staat voor Long Range. Via een LoRa-netwerk kunnen objecten en systemen via sensoren informatie uitwisselen. Hierdoor is het ideaal voor het IoT.

Een andere voordracht in deze categorie die goed scoorde bij de jury was het nieuwe datacenter van KPN in Eindhoven. Dit is het eerste Tier IV gecertificeerde datacenter van Nederland, omdat de geproduceerde warmte terug geleverd wordt aan de kantoren op High Tech Campus en omdat er cradle-2-cradle principes zijn gehanteerd bij de bouw van het datacenter.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-03T08:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.