Qfast

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB

security

De Utrechtse netwerkdienstverlener Qfast heeft een datalek-dienst ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf. Voor een vast bedrag per maand regelen zij de monitoring van de digitale data met persoonsgegevens conform de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en zijn ‘meldplicht-bestendig’. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 reden om het bedrijf te nomineren in de categorie ICT-leverancier van het jaar voor het MKB.

In eerste instantie richt Qfast zich op kleinere zorgaanbieders, zoals huisartsen fysiotherapeuten en tandartsen. Maar ook voor andere kleinere mkb-partijen is de datalek-dienst interessant, zoals sportverenigingen. Grote bedrijven en instellingen, zoals ziekenhuizen, zijn in de gelegenheid zelf maatregelen te nemen en hun systemen te beveiligen tegen cybercriminaliteit.

De nieuwe datalekdienst is ontwikkeld op basis van gesprekken met een zestigtal zorgverleners op het gebied van fysiotherapie, manuele therapie, medici en paramedici, alsmede tandartsen. Die waren zich allen niet bewust van het feit dat zij hun digitale patiëntendossiers afdoende moeten beveiligen. Op die datalekken zitten ze niet te wachten gelet op de vertrouwelijke relatie met hun patiënten. Voor het opzetten van de dienst heeft Qfast samengewerkt met Digital Investigation, een digitaal forensisch onderzoeksbureau uit Hilversum.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T09:15:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.