Hogeschool E3

ICT-opleider van het jaar

Oudere

Uitkeringsinstantie UWV is met de Hogeschool E3 in Maastricht een ict-opleiding speciaal voor 50-plussers gestart. Het initiatief is gestart omdat er in Limburg een tekort is aan informatici. Daarbij is bijna de helft van de mensen met een WW-uitkering momenteel 50-plus. De ict-opleiding heeft inmiddels een landelijk vervolg gekregen. Reden voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 om Hogeschool E3 te nomineren in de categorie ICT-opleider van het jaar.

Van de ruim driehonderd geïnteresseerden hebben uiteindelijk honderd 50-plussers zich voor de opleiding aangemeld. De nieuwbakken studenten hopen dankzij de opleiding weer een baan te vinden, nu ze moeten concurreren met jongeren en goedkopere arbeidskrachten. Afhankelijk van de vooropleiding duurde de studie tussen de negen en vijftien maanden.

De studie kent een theoretisch deel en een praktijkgedeelte en kan ook deeltijd worden gevolgd. Opmerkelijk is dat de studenten (nog) niet via computers, maar gewoon uit schoolboeken les krijgen. Als de studie wordt afgerond, wordt een bachelordiploma op ict-vlak op hbo-niveau verkregen.

Het initiatief heeft inmiddels een landelijk vervolg gekregen. Eind maart 2015 begonnen de eerste veertig cursisten in Utrecht. Er is ook belangstelling in Hilversum, Rotterdam, Apeldoorn en in Friesland. Het doel van de opleiding is om werkloze 50-plussers om te scholen en perspectief te bieden op een baan. Ook wordt het tekort aan hoogopgeleide en gekwalificeerde ict’ers aangepakt.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.