theFactor.e, Centric Assen en IT Academy Noord-Nederland

ICT-opleider van het jaar

Studenten

Gedwongen door een gebrek aan it-specialisten zijn het Groningse internetbureau theFactor.e, softwareontwikkelaar en detacheerder Centric in Assen en IT Academy Noord-Nederland een samenwerking gestart. Ze richten zich met name op laatstejaarsstudenten. De studenten worden onderwezen in de programmeertaal .Net, technologie voor het maken van websites en zogeheten multichannelapplicaties, met Sitecore in het bijzonder. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 aanleiding om het trio te nomineren als ict-opleider.

De eerste acht studenten moeten in september afzwaaien. Als blijkt dat de opleiding een succes is, ligt een uitbreiding van het aantal studieplekken bij een volgende cyclus in het verschiet. De nood is hoog bij theFactor.e, zegt commercieel directeur Arjan Wessels. ‘Dat geldt eigenlijk voor onze hele sector. Alle it-bedrijven in het noorden hebben grote moeite om genoeg getalenteerde developers te vinden. En de krapte neemt toe. We zijn genoodzaakt iets te doen.’

Toppers verdwijnen vaak meteen naar (grote) IT-bedrijven in de Randstad. Maar er zijn meer pijnpunten. De afstemming tussen de opleidingen en de arbeidsmarkt bijvoorbeeld. Daar schort het vaak aan. Dus besloot theFactor.e er zelf maar iets aan te gaan doen. Het bedrijf biedt gratis een opleiding van twaalf weken aan onder de naam House of Developers. Wie slaagt, wordt bij de Groningse onderneming of zijn partner in dienst genomen. Het is een opleiding die bedoeld is voor studenten die de laatste fase van hun studie zitten. Vooral zelfstudie en een avond in de week coaching en begeleiding. De studenten kunnen dat dus doen naast hun afstuderen.

theFactor.e trekt op met Centric Assen, dat ook op zoek is naar jong (programmeer)talent, en met IT Academy Noord-Nederland. In die laatste club zijn onder meer IBM, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen vertegenwoordigd. Zij heeft tot doel de ict-arbeidsmarkt in het Noorden te verstevigen.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-07T11:21:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.