DearBytes

Securityleverancier van het jaar

Dit artikel delen:
cybersecurity

Beveiligingsspecialist DearBytes heeft een nieuw Security Operations Center (SOC) in Den Haag geopend. De aanleiding voor dit nieuwe SOC is de sterk toenemende vraag van organisaties naar deskundig beheer van hun beveiligingsoplossingen, proactieve monitoring van het netwerk en 24/7 respons bij securityincidenten. Reden voor de algemene jury van de Computable Awards 2016 om DearBytes te nomineren in de categorie Securityleverancier van het jaar.

In het Security Operations Center houdt een groot aantal specialisten de security van klanten voortdurend in de gaten. Zodra zij iets ongewoons waarnemen bepalen de specialisten of er inderdaad sprake is van malware of van een aanval. Zo ja, nemen ze direct maatregelen, om schade zo veel mogelijk te voorkomen. Deze aanpak zorgt er tevens voor dat de it-afdelingen van klanten minimaal belast worden. Het SOC van DearBytes onderscheidt zich door het brede scala aan diensten. Hiertoe behoren niet alleen incident response, maar ook actief beheer van essentiële securityoplossingen bij organisaties, zoals SIEM (security information & event management).

In de visie van DearBytes moet een SOC ingericht zijn met mensen, processen en techniek om effectief toezicht te kunnen houden op de beveiligingsoplossingen van klanten, om incidenten zo snel mogelijk te detecteren en op gepaste wijze te reageren. Daarvoor is ook inzicht nodig in wat er zich precies afspeelt op het netwerk. Dat vergt ook kennis en expertise over malware- en aanvalstechnieken, over programmeren, besturingssystemen en netwerkinfrastructuren. Vanuit het nieuwe SOC stellen de beveiligingsexperts van DearBytes deze kennis ter beschikking aan klanten.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-08T11:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.