Fortinet

Securityleverancier van het jaar

Dit artikel delen:
cybersecurity

Fortinet heeft updates aangekondigd voor FortiOS, het besturingssysteem voor cyberbeveiliging. FortiOS 5.4 biedt nieuwe functies waarmee klanten onder meer een interne netwerkindeling kunnen realiseren voor het ondervangen van, en de verdediging tegen, geavanceerde bedreigingen. FortiOS haalt de complexiteit uit de verdediging tegen geavanceerde aanvallen en wordt daarom door de algemene jury van de Computable Awards 2016 genomineerd in de categorie Securityleverancier van het jaar.

De nieuwste configuratie van FortiOS 5.4 beschikt over functies voor analyses en acties die met één muisklik worden genomen. Organisaties kunnen een opstelling maken van interne netwerkindelingen en de segmenten beschermen met een eigen firewall (internal segmentation firewalls). De architectuur voor beveiligde toegang is zodoende gebaseerd op een krachtige, gelaagde beveiligingsstrategie die verder reikt dan de traditionele verdedigingsgrenzen.

FortiOS 5.4 bevat onder meer integratie van advanced threat protection, dat de kennisdeling over beveiliging van de atp-diensten van Fortinet tussen bijvoorbeeld Forticlient, Fortimail, Fortisandbox en Fortiweb automatiseert. Met één muisklik verlaagt men de risico’s ten gevolge van directe of indirecte aanvallen tegen het netwerk. De single user unterface (sui) geeft beheerders een helikopterview over het netwerk. Zo krijgt men meer controle en overzicht over de hele productreeks van Fortinet, aangevuld met analyses. Ook zijn er bij Fortiview ter ondersteuning nieuwe visualisaties toegevoegd, zoals de Bubble Chart.

FortiOS 5.4 voorziet ook in geautomatiseerde detectie en maakt de reactie op incidenten met een muisklik mogelijk. Zo kan men een apparaat in quarantaine plaatsen, bronnen blokkeren en meer. Dit maakt responsteams efficiënt omdat er minder tijd nodig is voor het identificeren van, en reageren op, dreigingen.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-08T11:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.