RedSocks Security

Securityleverancier van het jaar

Dit artikel delen:

Het it-beheer van de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne, alle drie gemeenten op het Zuid-Hollandse-eiland Voorne-Putten, is samengevoegd in Shared Service Center Syntrophos. De meldplicht datalekken dicteert dat gemeenten duidelijk inzicht moeten hebben in het risico op datalekken en snel kunnen handelen als er een lek wordt geconstateerd. Met de RedSocks MTD, die netwerkverkeer van binnen naar buiten monitort, kan Syntrophos datalekken voor zijn. De alfgemene jury van de Computable Awards 2016 beloont RedSocks Security met een nominatie voor beste securityleverancier.

De manier waarop RedSocks MTD het netwerkverkeer monitort, maakt het mogelijk om bedreigingen pro-actief te detecteren. Hiermee wordt het eenvoudiger om aan de Meldplicht Datalekken te voldoen. Syntrophos wilde de voordelen van de RedSocks MTD graag in de praktijk ervaren en zette een test op. Tijdens de test kwamen er een aantal beveiligingskwesties naar boven, die vlot konden worden opgelost.

Inmiddels draait de RedSocks MTD al meer dan een jaar naar tevredenheid. In de eerste maanden na de implementatie is het aantal meldingen sterk afgenomen en de laatste melding van een serieuze bedreiging dateert alweer van een aantal maanden geleden. Syntrophos ziet de inwerkingtreding van de Meldplicht Datalekken dan ook met vertrouwen tegemoet.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-08T11:50:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.