Dick Dompeling (Zetacom)

CEO van het jaar

Dick Dompeling

Zetacom, door Dick Dompeling in 2003 opgericht, is onder zijn leiding uitgegroeid tot een onderneming met ongeveer 140 medewerkers. Als systemintegrator van communicatie-oplossingen in de zorgsector en als exclusief distributeur van cloudtelefonie-oplossing NFON is Zetacom een prominente leverancier van communicatie-oplossingen in Nederland. De algemene jury van de Computable Awards 2016 eert Dompeling om zijn inspanningen met een nominatie in de categorie CEO van het jaar.

Inmiddels is bijna 25 procent van alle Nederlandse ziekenhuizen klant en is NFON al bij meer dan vijfhonderd klanten in Nederland operationeel. Daarnaast initieerde Dompeling in 2015 het trainingsprogramma voor technische studenten - de Zetacom Academy - om zowel vroegtijdig schooluitval te voorkomen als onderwijs beter op de praktijk aan te laten sluiten.

Andere bedrijven onderstrepen Zetacoms aanpak en keuzes. Zo nam Gilde Healthcare vorig jaar een meerderheidsaandeel in Zetacom om de positie in de zorgsector verder uit te bouwen. Op 3 maart 2016 maakte Deutsche Telekom bekend NFON-cloudtelefonie in te zetten voor kleinere ondernemingen ter vervanging van hun bestaande isdn-systeem.

‘Ondanks het succes is Dick Dompeling nog steeds een directeur zonder poespas, die zelf op een trapje gaat staan om het licht in een toilet te vervangen’, aldus de onderbouwing.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-10T13:57:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.