Avebe, Agility Management, Cegeka en Microsoft (Cloud Portal Workspace)

Partnerproject van het jaar

Aardappelzetmeelconcern Avebe heeft Cegeka de werkplekinfrastructuur en de bijbehorende back-end-infrastructuur laten vernieuwen. Avebe maakt de keuze voor de publieke cloud, gebaseerd op Microsoft Azure. Avebe heeft zich in het selectieproces laten begeleiden door Agility Management; de selectie en de contractafwikkeling duurde drie maanden. De redactie van Computable waardeert dit project met een nominatie in de categorie Partnerproject van het jaar.

Avebe heeft er voor gekozen om over te stappen naar een zogeheten 'Cloud Portal Workspace'-oplossing van Cegeka. Het is volgens het ict-bedrijf een moderne online werkomgeving die is gebouwd op het Microsoft Office 365- en het publieke Microsoft Azure-cloudplatform. De nieuwe werkplekomgeving draait dus niet in de datacenters van Cegeka.

Met een keuze voor de nieuwe werkplek zegt Avebe de eindgebruikerservaring te kunnen verbeteren. Er worden bijvoorbeeld via een portaal zelfbedieningsmogelijkheden aangeboden. Avebe betaalt alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Bij het internationaal opererende bedrijf werken 1350 medewerkers; het hoofdkantoor staat in Veendam.

Avebe heeft voor Windows 10-apparatuur gekozen voor het benaderen van de werkomgeving. Als onderdeel van de Cloud Portal Workspace wordt het beheer van alle eindpunten met Microsoft Intune uitgevoerd. Dit biedt de flexibiliteit om wereldwijd apparatuur, die niet door Avebe is geleverd, op te nemen in het bedrijfsnetwerk. Niet alleen zorgt dit voor keuzevrijheid voor de medewerkers, maar het neemt ook het proces rondom de uitgifte van apparatuur weg zonder in te boeten op de veiligheid, aldus de producent. Tot slot wordt ook de back-end-infrastructuur van Avebe gemigreerd naar het Microsoft Azure-platform.

Cegeka heeft de nieuwe werkplekinfrastructuur ingericht. Deze wordt gedeeltelijk door Avebe beheerd en deels door Cegeka. De automatiseerder voert de tweedelijnsactiviteiten op afstand uit vanuit zijn servicecenter in Roemenië.

Dit artikel delen:

Vacatures bij Cegeka

Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-20T08:27:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.