SNS Bank, IBM en Micro Focus (Afscheid van Unisys-mainframe)

Partnerproject van het jaar

SNS Bank heeft zijn bedrijfskritische omgeving gemigreerd van een Unisys-mainframe naar IBM AIX-gedistribueerde omgeving. Volgens de bank was de migratie nodig om ook in de komende jaren over een toekomstbestendig platform te beschikken. De bank maakte zich zorgen over de draagkracht van het mainframe van Unisys. Het marktaandeel van de automatiseerder neemt in dit segment af; bovendien gaan de Unisys-experts bij de bank binnen afzienbare tijd met pensioen. IBM en Micro Focus hebben SNS Bank geholpen met de vernieuwing. De redactie van Computable waardeert dit project met een nominatie in de categorie Partnerproject van het jaar.

Micro Focus is een softwarespecialist op het gebied van modernisering, testen en beheer van zakelijke applicaties. SNS Bank heeft met behulp van Micro Focus Visual Cobol een aantal zakelijke bancaire applicaties uit het Unisys-mainframesysteem naar de gedistribueerde IBM-omgeving gebracht. IBM Global Services hield toezicht op de overgang van het Unisys-mainframe naar een IBM AIX-omgeving en implementeerde Micro Focus Visual Cobol.

SNS Bank werkte meer dan 25 jaar met deze bankapplicaties om essentiële diensten te leveren. 2500 medewerkers gebruikten de applicaties dagelijks voor het verwerken van klanttransacties en sluit het internetbankieren aan bij de back-end systemen. Volgens SNS Bank heeft de migratie geresulteerd in een toekomstklaar platform en een beduidend lager bedrijfsrisico.

Het project omvatte 2,8 miljoen regels code en een omvangrijke DMS II database. SNS had al ervaring met Micro Focus Server Express middels een proef opgedaan waarin een kleine standalone applicatie naar een nieuwe omgeving was omgezet. Daarna is besloten om Micro Focus in te zetten bij het moderniseringsproject van de bank.

Micro Focus Visual Cobol werd gebruikt om automatisch 95 procent van het bestaande Cobol-systeem om te zetten, terwijl de overgebleven code werd herschreven tot C++ en Cobol. Alle DMS II-data werden automatisch omgezet naar een relationele database van Oracle en een nieuw C++ kader is ontwikkeld voor het core bankingsysteem. Er waren zo'n honderdvijftig mensen betrokken bij de overgang van Unisys MCP naar IBM AIX, om procescontinuïteit en consistente integratie van de kernsystemen te verzekeren.

SNS Bank gebruikt nu Micro Focus Visual Cobol voor Eclipse voor bij de verdere ontwikkeling. Visual Cobol wordt in samenwerking met Micro Focus Developer Hub gebruikt. Zo kunnen ontwikkelaars source code en applicatiecomponenten centraal opslaan en Unix-applicaties op afstand debuggen vanuit de Eclipse-omgeving. Dit maakt foutopsporing en correctie gemakkelijker, zodat hogere kwaliteitsnormen voor applicatieontwikkeling kunnen worden gehandhaafd.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-20T08:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.