Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Caci en Capgemini (Implementatie studenteninformatiesystemen Osiris)

Partnerproject van het jaar

Ict-dienstverlener Capgemini heeft het studenteninformatiesystemen Osiris bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) geïmplementeerd. Van elke faculteit zijn er minimaal twee medewerkers bij het project betrokken geweest. De redactie van Computable waardeert dit project met een nominatie in de categorie Partnerproject van het jaar.

De slagingskans van het invoeren van een dergelijk systeem staat of valt met de betrokkenheid van de organisatie. Vandaar de keuze om medewerkers van verschillende faculteiten bij de implementatie te betrekken.

Het studenteninformatiesysteem moet afgestemd worden op een nieuwe manier van onderwijs waarbij het lesprogramma steeds meer wordt afgestemd op de individuele student en zijn persoonlijke behoeften. De universiteit verwacht met het systeem jaren vooruit te kunnen en de nationale en internationale ontwikkelingen op onderwijsgebied op de voet volgen.

Capgemini en Caci bieden al langer samen ict-diensten aan rondom Osiris en hebben al meerdere implementaties van het studenteninformatiesysteem bij instellingen in het hoger onderwijs afgerond. Bij deze opdracht was Capgemini aangewezen als hoofdaannemer.

De TU/e heeft negen faculteiten en verzorgt reguliere en speciale bachelor-opleidingen. Daarnaast biedt het masteropleidingen en postdoctorale studies en cursussen. De universiteit telt ongeveer negenduizend studenten en drieduizend medewerkers.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-20T09:04:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.