LiveOP helpt hulpverleners uit de brand

Genomineerd als overheidsproject

Dit artikel delen:
Niels Lagerweij

Jurylid Niels Lagerweij

Tijdens incidenten van hulpverlenings- en veiligheidsdiensten als de GHOR, brandweer en politie kan het hebben van de juiste actuele informatie, letterlijk van levensbelang zijn. Daarbij is het belangrijk dat de hulpverleners alleen de voor hen relevante informatie krijgen die zij nodig hebben en op het juiste tijdstip. De juiste informatie is een krachtig wapen, als alles afhangt van beslissingen die in het heetst van de strijd genomen moeten worden. LiveOP biedt hierbij uitkomst.

LiveOP combineert informatie uit verschillende databronnen en filtert deze op basis van geschiktheid en zet het door naar de mensen in het veld. Het unieke van LiveOP is niet alleen de manier waarop deze informatie wordt verkregen, maar ook de manier waarop deze wordt aangeleverd aan de verschillende diensten. Zo zullen politiemedewerkers, ambulanceverpleegkundigen en brandweerbevelvoerders allemaal de alleen voor hen relevante gegevens krijgen tijdens het zelfde incident. Deze informatie wordt via een smart device aangeboden, op een voor de diensten zo efficiënt mogelijke manier, met een user interface die is afgestemd op de gebruiker.

LiveOP realiseert dit door nauw samen te werken met de mensen die het daadwerkelijk gebruiken. De kracht van LiveOP zit hem dan ook in het draagvlak dat het heeft gecreëerd. LiveOP is makkelijk en prettig om mee te werken en biedt de verschillende diensten de informatie die ze nodig hebben, op de juiste tijd en op de juiste plaats.

Juryoordeel

Het juryteam van de Computable Awards 2017 was onder de indruk van de praktische toepasbaarheid en de manier waarop de LiveOP-applicatie werkt. Zowel de aanpak van de implementatie en de technische aspecten spraken de jury daarbij erg aan. Daarom is LiveOP een terecht genomineerde.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-09T11:58:00.000Z Niels Lagerweij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.