MilSenz brengt vijandelijk activiteiten in kaart

Genomineerd als overheidsproject

Dit artikel delen:
Dion Kotteman

Jurylid Dion Kotteman

MilSenz (Military Sensor) is een co-productie van Koninklijke Landmacht, Internet of Things Academy en KPN. Het helpt om vijandelijke activiteiten in het veld in beeld te brengen door middel van sensortechnologie.

Het project (en product) MilSenz is een knappe integratie van een aantal technieken. Op basis van toepassing van geavanceerde sensortechnologie wordt het mogelijk een beeld te krijgen van de situatie in het veld. Op basis van die gegevens kunnen aanvalsplannen worden opgesteld; een moderne manier om intelligence te vergaren en te benutten.

MilSenz stelt de militair in staat door het detecteren van geluid, beweging, warmte en licht vroegtijdig te bepalen hoe een operatie moet worden uitgevoerd. Dat deze verschillende sensorische dimensies in één tool bijeen zijn gebracht is een prestatie te noemen.

Het bijzondere van het project, dat overigens in de concept- en testfase verkeert, is dat IoT zo zeer praktisch toepasbaar wordt gemaakt. Er is veel theorie over IoT, maar MilSenz laat zien dat het een praktisch toepassingsgebied heeft. Een toepassing die ook nog van levensbelang kan zijn. Het project heeft een praktisch product geleverd dat in het veld wordt uitgetest. De doorontwikkeling is in gang gezet.

Juryoordeel

Het juryteam van de Computable Awards 2017 roemt de samenwerking van de Koninklijke Landmacht, Internet of Things Academy en KPN, die de theoretische en praktische invalshoek bij elkaar brengt. Het zou de jury niet verbazen als het internationale belangstelling zou oproepen. Daarom is dit project terecht genomineerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-09T11:58:00.000Z Dion Kotteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.