Max Online biedt leerling individuele leerroute

Genomineerd als onderwijsproject

Armand Lejeune

Jurylid Armand Lejeune

Malmberg is bij de uitgave van hun nieuwe methoden een nieuwe weg ingeslagen om leerlingen gemotiveerd te krijgen om te werken aan het lesmateriaal. Het digitale systeem Max Online biedt iedere leerling een individuele leerroute op basis van stof die de leerling niet goed beheerst.

Het kerndoel van Max Online is te omschrijven dat er een thema wordt behandeld, maar dat er bij dit thema aandacht ligt op bepaalde aspecten die leerlingen als moeilijk kunnen ervaren. Deze lastige zaken komen ze vaker tegen en dus heeft de leerling hier ook vaker ‘last’ van. Door een dergelijk thema bij de hoorns te vatten en apart uit te werken, bijvoorbeeld het interpreteren van een grafiek in de juiste context, gaat de leerling deze stof beter beheersen en kan dus ook gemakkelijker de basisstof oppakken.

Om dit inzichtelijk te krijgen hangt achter Max Online een data en learning analystics-systeem dat de leerling wel degelijk een individuele leerroute aanbiedt. Dit wordt adaptief door het systeem samengesteld op basis van stof die de leerling daadwerkelijk niet goed beheerst.

Om dit te bereiken is Malmberg een strategische samenwerking aangegaan met de Amerikaanse partner Knewton. Uit deze samenwerking is een volledig digitale, adaptieve trainer ontstaan die de leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen aangeboden in hun digitale omgeving. De technologie achter de digitale trainer analyseert de data op basis van wiskundige algoritmes. Door deze algoritmes krijgt het systeem steeds meer inzicht in het leergedrag van de individuele leerling en past realtime aan wat de leerling nodig heeft. De leerling krijgt zo daadwerkelijk aangeboden wat hij/zij niet snapt en kan zijn leertijd veel effectiever gebruiken.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2017 in de categorie ICT-project van het jaar in het onderwijs waardeert de technologie die Malmberg ontwikkeld heeft. Het draagt echt bij aan het verhogen van het kennisniveau van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Op basis van deze unieke digitale functionaliteit is Max Online dan ook terecht genomineerd voor de Computable Awards 2017.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-23T11:58:00.000Z Armand Lejeune


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.