Enexis bouwt razendsnel apps in eigen fabrieken

Genomineerd als grootzakelijk project

Marc Maas

Jurylid Marc Maas

De sterk veranderende energiemarkt heeft Enexis genoodzaakt om eenzelfde transformatie in zijn it-landschap te realiseren. Als onderdeel van de benodigde metamorfose heeft Enexis in korte tijd verschillende app-fabrieken gerealiseerd. Hierbij kreeg het de hulp van Mendix.

Door gebruik te maken van snelle productontwikkeling (rdp) is Enexis nu in staat om in plaats van twee nu 26 applicatieopleveringen per jaar te realiseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt een high-productivity aPaaS in combinatie met de nieuwste cloudtechnologieën en DevOps-methodieken. Met de verschillende app-fabrieken wil Enexis in de nabije toekomst in staat zijn om door te groeien naar meer dan tweehonderd opleveringen per jaar.

Juryoordeel

De versnelling die Enexis in dit project heeft gerealiseerd heeft veel indruk gemaakt bij de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie ICT-project van het jaar in het grootbedrijf. In een uiterst korte tijd zijn succesvol verschillende app-fabrieken gerealiseerd. Daarbij is aandacht besteed aan de mens, het proces en de techniek.

Ook schuwde Enexis het niet om innovatieve technieken op het gebied van cloud en rdp in te zetten. Daarmee is het Enexis gelukt om de complexe opdracht, om in korte tijd het aantal releases sterk te vergroten, boven verwachting te realiseren. Door de gebruikersorganisatie nauw te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe apps heeft Enexis veel enthousiasme over deze nieuwe aanpak kunnen bewerkstelligen. Naar de mening van de jury is dit een belangrijke factor in het enorme succes van dit project en zijn verdere toekomstige groei. Hiermee hebben de app-fabrieken substantieel bijgedragen aan de transformatie die Enexis ondergaat. Daarom een terecht genomineerde.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-29T11:58:00.000Z Marc Maas
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.