Ricoh scoort nominatie met 3D-printers

Genomineerd als hardwareleverancier

Dit artikel delen:
Ricoh

3D-printers zullen de traditionele productiemethodes niet snel gaan vervangen, maar kunnen wel voor een revolutie zorgen in de verduurzaming van de bevoorradingsketen. Printerfabrikant Ricoh werkt al decennia met het verduurzamingsprogramma ‘Comet Circle’ en laat zijn 3D-printers op dit programma aansluiten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Ricoh als Hardwareleverancier van het jaar te nomineren.

De basis van het Comet Circle-programma is dat Ricoh machines en onderdelen zoveel mogelijk hergebruikt en probeert te refurbishen. Als dat niet kan, worden de materialen gerecycled. Dit om zoveel mogelijk afval te vermijden en verspilling te voorkomen. 3D-printen is op zich al een zeer duurzame manier van produceren. Waar bij traditionele productiemethodes materiaal wordt verwijderd om een product te realiseren, bouwen 3D-printers het laag voor laag op. Daarnaast zorgt het gebruik van 3D-printers er in principe voor dat je niets meer op voorraad hoeft te hebben. Tot slot kan het plastic waarmee geprint wordt, hergebruikt worden.

Ricoh heeft een nieuwe 3D-printer voor het industriële segment uitgebracht die volgens het zogeheten SLS-proces (Selective Laser Sintering) werkt. Daarbij wordt poeder gesmolten door middel van een laser. Deze 3D-printer is kwalitatief hoogstaand en is goed ontvangen door verschillende gerenommeerde bedrijven. De huidige plaatsingen zijn voornamelijk bij bedrijven die 3D-printdiensten leveren. Ricoh levert daarnaast de onderdelen, de grondstoffen en de service en dekt daarmee de hele keten af.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-08T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.