Managed hosting door True

Atos scoort nominatie met hartslagauthenticatie

Genomineerd als dienstverlener

 

Atos

Atos heeft een uiterst veilige verificatiemethode aan het portfolio toegevoegd. De Nymi-polsband – een verificatiemethode gebaseerd op hartslag – maakt ‘always on authentication’ mogelijk. In samenwerking met Nymi biedt Atos gebruikers een nieuwe manier om op een veilige manier data en kritische applicaties te ontsluiten via multi-factor authenticatie. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Atos als ICT-dienstverlener van het jaar te nomineren.

De hartslagidentificatie is gebaseerd op de geavanceerde biometrische methoden van Nymi, zoals HeartID of Always On Authentication. Het stelt gebruikers in staat zichzelf te autoriseren, geautoriseerd te blijven en gemakkelijk en veilig te communiceren met geautoriseerde werkplekken. Hiermee biedt hartslagidentificatie een alternatief voor conventionele beveiligingsproducten, zoals biometrische identificatie via terminals, chips of kaartlezers.

Deze oplossing is een belangrijke stap vooruit voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg, de farmaceutische industrie en onderzoekslaboratoria. Gebruikers kunnen zich nu handsfree aanmelden door hun Nymi Band tegen een nfc-lezer te houden. Vervolgens worden zij geautoriseerd door Bluetooth en blijven dit dankzij een draadloze verbinding, tot zij hun werkplek verlaten. Deze oplossing biedt medewerkers een vereenvoudigde en zeer goed beveiligde gebruikerservaring als ze toegang willen krijgen tot bedrijfsgegevens en applicaties zonder dat zij wachtwoorden hoeven te onthouden en in te voeren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6038017). © Jaarbeurs IT Media.


Partners 2018 

Exclusive

Gold

Silver

Recruitment

Social media

Tafel

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.