Burgernet 2.0 en MST bezorgen CGI nominatie

Genomineerd als dienstverlener

Dit artikel delen:
CGI

CGI kreeg het ontwikkelen en beheren van Burgernet 2.0 toegewezen, het Burgernetsysteem was al in 2009 door de dienstverlener ontwikkeld. Ook heeft Medisch Spectrum Twente (MST) CGI in de arm genomen voor het technisch beheer van zijn werkplekomgeving en it-infrastructuur. Twee redenen voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 om CGI als ICT-dienstverlener van het jaar te nomineren.

CGI heeft de aanbesteding gewonnen voor het ontwikkelen en beheren van Burgernet 2.0. Het huidige Burgernetsysteem ontwikkelde de it-dienstverlener in 2009 en biedt burgers, gemeenten en politie de mogelijkheid landelijk samen te werken om de veiligheid, leefbaarheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het contract voor het realiseren en beheren van het nieuwe systeem voor de Nationale Politie heeft een looptijd van zeven tot tien jaar. Naast de werkzaamheden aan het nieuwe systeem blijft CGI het bestaande Burgernet beheren. Zodra Burgernet 2.0 gereed is, neemt CGI dat in beheer.

Ook tekenden MST en CGI een tienjarige overeenkomst. CGI is verantwoordelijk voor het beheer van de werkplekken, servers, het netwerk en de opslag- en backup-faciliteiten van MST. Hieronder valt ook het beheer van de iPads die alle patiënten ter beschikking krijgen. Daarmee kunnen zij de keuze van hun maaltijd doorgeven, televisie kijken, radio luisteren en internetten. Ook verzorgt de ict-dienstverlener de beveiliging van de infrastructuur. Dat alles gebeurt lokaal vanuit het ziekenhuis in Enschede en op afstand vanuit het kantoor van CGI in Hoofddorp, maar ook offshore vanuit India. Deze opzet combineert continue ondersteuning met lokale aanwezigheid.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-13T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.