Deloitte scoort nominatie met Hacklab Highschool

Genomineerd als dienstverlener

Deloitte

Deloitte heeft in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam veertig scholieren een dag lang lesgegeven in de risico’s van internet. Ze leerden onder meer hoe hackers te werk gaan. Het evenement Hacklab Highschool dat op 29 december 2016 werd georganiseerd, heeft de jongeren meer bewustzijn bijgebracht en bood kennis over cybersecurity en manieren waarop hackers te werk gaan. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Deloitte als ICT-dienstverlener van het jaar te nomineren.

Het hackingsevenement is een initiatief dat voorkomt uit een samenwerking tussen de zeehavenpolitie, gemeente Rotterdam, Deltalinks en Havenbedrijf Rotterdam om het bewustzijn van digitale veiligheid te vergroten. Het maakt onderdeel uit van het informatieplatform FERM dat eind november 2016 is gestart. Dat moet bedrijven concrete informatie geven over het beschermen van hun digitale omgeving.

De vijftig kinderen tussen de tien en zestien jaar kregen in de Maastoren les van ethische hackers van Deloitte. Aan de hand van opdrachten en vraagstukken werd een dag uit het leven van een hacker getoond en hoe gemakkelijk het is om op het internet informatie te vinden waarmee kan worden ingebroken in systemen. Daarnaast leerden de scholieren hoe belangrijk het is om hun apparaten te beveiligen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-13T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.