Cyber Range bij DCC levert Thales nominatie op

Genomineerd als dienstverlener

Defensiespecialist Thales heeft in opdracht van het Defensie Cyber Commando (DCC) een Cyber Range opgezet; een testfaciliteit en trainingscentrum dat bedoeld is om cyberaanvallen na te bootsen. In de kazerne in Soesterberg kunnen zodoende verdedigingsmechanismen worden ontwikkeld, kunnen deze worden getest en kunnen medewerkers worden opgeleid en getraind. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Thales als ICT-dienstverlener van het jaar te nomineren.

De Cyber Range is specifiek bedoeld ter bescherming van de digitale systemen van Defensie, de netwerken en de digitale infrastructuur. Het centrum kan gekoppeld worden aan de testfaciliteit van andere Defensie-onderdelen, ministeries, kennisinstituten en andere landen.

Cyber Range maakt grote oefeningen op internationaal niveau mogelijk. Zo kunnen zowel cyberaanvallen, -incidenten als beschermings- en verdedigingsmechanismen op verschillende wapensystemen, it-omgevingen of satellietverbindingen worden gesimuleerd en kunnen offensieve cybertactieken worden getest. De geavanceerde virtuele omgeving kan makkelijk worden geschaald en kan op ieder moment van een oefening of training worden bevroren. Hierdoor kunnen scenario’s worden geëvalueerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-13T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.