NEP scoort nominatie met mediatechnologie

Genomineerd als infrastructuurleverancier

NEP the Netherlands

NEP the Netherlands, bestaande uit onder andere NEP Creative Technology en NEP Broadcasting Services, voorziet zijn opdrachtgevers van technologie, mensen en de know-how die het mogelijk maken ‘s werelds grootste live en broadcastevents te produceren. Het NEP Creative Technology-team transformeert de manier waarop video wordt gecreëerd, beheerd en gedistribueerd, en dat over de hele wereld. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om NEP The Netherlands als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar te nomineren.

NEP The Netherlands, van oorsprong een videobedrijf, ontwikkelde zich tot mediatechnologiebedrijf. De positie van NEP binnen het Nederlandse it-/medialandschap is daarmee uniek: end to end proposities worden doorgetrokken naar hosting en cloud-diensten. NEP beschikt over eigen (redundante) Tier 3 datacenters en een eigen glasvezelnetwerk, dat zich over tienduizend kilometer uitstrekt door heel Nederland. Omdat de eigen infrastructuur juist buiten kantoortijden zwaar belast wordt, zijn de daluren zeer geschikt om vanuit dezelfde omgeving onderscheidende it-diensten aan te bieden. NEP biedt dan ook diensten op het gebied van hosting

NEP biedt virtuele platformen op basis van Microsoft Hyper-V en VMware, gekoppeld aan Amazon Web Services, Google en Microsoft Azure. De opdrachtgever kiest of de data in Nederland blijft of daarbuiten mag staan, en of de afgenomen dienstverlening voorzien moet zijn van een SLA. De gehele infrastructuur wordt gemonitord door NEP’s eigen software monitoringtool GrandCentral en 24/7 ondersteund door een professioneel Service Operations Center. De datacenters van NEP op het Mediapark hebben sinds 2006 een uptime van 100 procent. NEP telt meer dan 2.200 medewerkers, waarvan zevenhonderd in Nederland. Samen ondersteunen zij producties in meer dan 65 landen, op alle zeven continenten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.