Uitrol NB-IoT bezorgt T-Mobile nominatie

Genomineerd als infrastructuurleverancier

T-Mobile

T-Mobile is bezig met de uitrol van NB-IoT, oftewel narrow-band internet of things. Eind 2016 werden steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en de omgeving Schiphol al aangesloten en ook maken inmiddels Delft, Den Bosch, Arnhem, Best, Groningen en Enschede gebruik van de low power wide area-techniek die sensoren met internet verbindt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om T-Mobile als ICT-infrastructuurleverancier van het jaar te nomineren.

De kosten van de hardware en het stroomverbruik van NB-IoT zijn laag, terwijl de kracht van het signaal tot tien keer zo sterk is als die van gsm. Hierdoor is de techniek vrijwel overal en langdurig inzetbaar. NB-IoT is een internationale (3GPP-)standaard en zodanig ontwikkeld dat deze door elke mobiele aanbieder wereldwijd kan worden ingezet. Nu er een standaard is, is de verwachting dat NB-IoT in snel tempo wereldwijd wordt uitgerold. Iedereen met concrete plannen die wil testen op het NB-IoT-netwerk van T-Mobile, kan zich aanmelden op de speciale NB-IoT website.

T-Mobile werkt voor zijn NB-IoT samen met de Chinese netwerkleverancier Huawei. De techniek kan relatief simpel geactiveerd worden op het T-Mobile netwerk, waarbij er behalve van 3G- en 4G-frequenties gebruik gemaakt wordt van de 900 MHz-band. Naast de eerder genoemde regio’s moet het NB-IoT in 2017 landelijk uitgerold zijn.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-14T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.