Nominatie ICT Lab Utrecht om Producerend leren

Genomineerd als opleider

Internet of things

Veertien tweedejaars studenten van het ICT College in Nieuwegein zijn in februari 2017 bij ICT Lab Utrecht van start gegaan met de leergang ‘Producerend Leren’. Zij werken tot juni elke maandag bij het ICT Lab Utrecht aan echte projecten van bedrijven. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het onderwijs nog beter aansluit bij het bedrijfsleven. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om ICT Lab Utrecht als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

Elk half jaar begint er een nieuwe groep studenten bij ICT Lab Utrecht. De studenten worden begeleid door Sven Maltha van Dialogic en Nawzad Delawi van ROC Midden Nederland. De nieuwe groep bestaat uit studenten van de opleidingen Netwerk- en mediabeheer en Applicatieontwikkeling. Zij trapten de leergang af met een tweetal Masterclasses. Op 13 februari werkten zij aan een oefencasus. Op 20 februari volgden zij gastlessen Scrum en Interviewtechnieken. Hierdoor zijn zij beter voorbereid op de gesprekken met de opdrachtgever en het werken in teams.

Samen met studenten van de Hogeschool Utrecht gaan de mbo-studenten in groepjes aan de slag met projecten rondom smart cities en internet of things. De studenten worden op basis van hun profiel ingedeeld op een passend project. De projecten worden door de bedrijven gepitcht. ICT Lab Utrecht is een innovatieve leer- en werkplek waar mbo-studenten met ict kennis maken en met slimme ict-toepassingen die buiten de grenzen van de ‘traditionele’ ict-sector treden. ICT Lab Utrecht is een samenwerking van ICT College, een mbo-college van ROC Midden Nederland en Dialogic.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.