Nominatie voor IT Academy Noord-Nederland

Genomineerd als opleider

Big data

Professionals die de kracht van big data willen leren, kunnen bij de IT Academy starten met de opleiding Data Science in Groningen. De opleiding wordt voor de derde keer aangeboden. Verschillende modules zijn sinds de eerste editie geperfectioneerd en het programma is doorontwikkeld: een module programmeren in Python is toegevoegd. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om IT Academy Noord-Nederland als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

Er is één dag in de week college en de opleiding is flexibel opgebouwd voor verschillende instroom- en ambitieniveaus. De IT Academy heeft in samenwerking met het bedrijfsleven de Data Science-opleiding ontwikkeld voor organisaties in Noord-Nederland. De vakken uit deze opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen en wordt aangevuld door experts van andere kennisinstellingen/bedrijven. Om het vakgebied echt eigen te maken worden de deelnemers middels hoor-, werk- en gastcolleges al het nodige over de verschillende facetten van data science bijgebracht. Naast databases, statistiek, programmeren en machine learning worden ook de juridische en ethische aspecten die van belang zijn behandeld.

In totaal behelst de opleiding negen modules verspreid over negen maanden. Het programma is echter flexibel opgebouwd, waarbij naast de gehele opleiding ook twee keuzevarianten gevolgd kunnen worden. Zo is het mogelijk voor professionals die slechts hun kennis op het gebied van data-analyse willen uitbreiden alleen de eerste vijf modules te volgen (Keuzevariant 1). Deelnemers die deze variant kiezen kunnen na afronding aan de slag als business intelligence specialist. Voor professionals die al ervaring hebben met data analyse en zich willen verdiepen in data science is het mogelijk de eerste drie modules over te slaan (Keuzevariant 2). Na afronding van deze variant kunnen deelnemers aan de slag als data scientist, waarbij het beheersen van Python, predictive analysis en machine learning de onderscheidende factoren zijn.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.