Data science-opleiding JADS scoort nominatie

Genomineerd als opleider

 Data science

De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een nieuwe universitaire opleiding van de TU Eindhoven en de Universiteit Tilburg. Op de campus van JADS worden zowel bachelor- als masteropleidingen aangeboden. De opleiding combineert de technische it-kennis uit Eindhoven met de economische en juridische ‘know how’ van Tilburg. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om JADS als ICT-opleider van het jaar te nomineren.

De eerste opleiding van JADS startte met 55 studenten en de verwachting is dat dit de komende jaren sterk groeit. JADS mikt uiteindelijk op tweeduizend studenten die in Den Bosch, Tilburg en Eindhoven studies volgen op het gebied van data science. Ook bedrijven worden nauw bij de nieuwe opleiding betrokken. In totaal zijn er met vijfhonderd bedrijven samenwerkingsafspraken gemaakt.

Met de beoogde tweeduizend studenten wordt de opleiding ook direct de grootste van Nederland. Voor de start van de opleiding is in totaal veertig miljoen euro uitgetrokken. De twee universiteiten hebben ieder tien miljoen euro op tafel gelegd. De rest van het bedrag komt van de provincie Noord-Brabant en de gemeente Den Bosch.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.