Investering IBM Security leidt tot nominatie

Genomineerd als securityleverancier

Dit artikel delen:

IBM heeft tweehonderd miljoen dollar in zijn securityportfolio geïnvesteerd. Een onderdeel hiervan is oplevering van de zogenaamde Cyber Range. Dat is een simulatiecentrum voor cyberaanvallen. De eerste Benelux-klanten hebben al gebruik gemaakt van dit centrum. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om IBM Security als Securityleverancier van het jaar te nomineren.

IBM Security gebruikt de investering voor drie onderdelen. Allereerst is de overname van het Amerikaanse Resilient Systems afgerond. Dat bedrijf automatiseert de processen om op een cyberaanval te reageren. Het biedt een platform met gepersonaliseerde stappenplannen en checklists om een cyberaanval correct af te handelen. Het is inmiddels onderdeel van IBM’s securitytak. Ten tweede is een nieuw hoofdkantoor geopend in het Amerikaanse Cambridge (een agglomeratie van Boston). Daarvoor is honderd man aangenomen.

In dat nieuwe kantoor is eind november ook het zogenaamde Cyber Range geopend. Dat is het derde onderdeel van de investering. In het centrum leren klanten zich voor te bereiden op een cyberaanval, zoals ransomware of malware, en om hier juist op te reageren. De Amerikaanse overheid beschikt al over zo’n simulatiecentrum, maar onze cyber range is de eerste die commercieel beschikbaar is. Het centrum simuleert scenario’s en leert de deelnemers welke stappen nodig zijn om snel op een incident te reageren. Dat varieert van het voldoen aan de plaatselijke wetgeving tot het informeren van de media of zakenpartners.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.