FBI rolt Bayrob op, nominatie Symantec voor hulp

Genomineerd als securityleverancier

Dit artikel delen:
Symantec

Symantec heeft na een tien jaar durend onderzoek bewijs gevonden dat heeft geholpen tot de opsporing van een internationale cybercrime bende, genaamd ‘Bayrob’. Symantec’s enorme hoeveelheid aan data heeft geleid tot een succesvolle FBI-operatie en de vangst van drie criminelen in Roemenië. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Symantec als Securityleverancier van het jaar te nomineren.

De groep achter Bayrob is verantwoordelijk voor het stelen van 35 miljoen dollar van slachtoffers via auto-oplichterij op eBay, creditcardfraude en computerhuisvredebreuk. Door het onderzoek heeft Symantec meerdere - door Bayrob gecreëerde - versies van Bayrob-malware ontdekt, nuttige data verzameld en Bayrob gemonitored hoe het van online fraude tot een botnet van driehonderdduizend pc’s uitgroeide voor cryptocurrency mining.

Door de jaren heen is het onderzoeksteam erin geslaagd om diepe technische inzichten te verkrijgen in Bayrob’s operaties en kwaadaardige activiteiten, zoals het werven van ‘money mules’. Dit was een teamprestatie van Symantec met twintig engineers die in de afgelopen tien jaar security intelligence hebben verzameld en hiermee bij hebben gedragen aan het FBI-onderzoek. Sinds 2007 heeft Symantec inzichten gewonnen over infection vectors, kwaadaardige programma’s en exploitatiemethoden aan de FBI. Ook heeft Symantec informatie over de slachtoffers geleverd. Deze onderzoeken en tegenmaatregelen hebben de FBI en autoriteiten in Roemenië geholpen hun zaak te bouwen tegen de drie belangrijkste spelers. Hierdoor konden ze worden gearresteerd en uiteindelijk uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.