4shipping scoort nominatie met laad-en-los-app

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Rogier Spoor

Jurylid Rogier Spoor

De bevrachtingsapp 4shipping is een innovatieve oplossing die de traditionele scheepvaart gaat veranderen. Niet eerder was het organiseren van transport zo eenvoudig voor verladers en schippers. Met een laagdrempelige app kunnen de partijen vraag en aanbod afstemmen, vergelijkbaar met hoe Marktplaats vraag en aanbod bij elkaar brengt. Voor de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar reden om 4shipping te nomineren.

4shipping gaat veel verder door informatie die nodig is tijdens het transport beschikbaar te stellen en door de locatie van het schip te gebruiken om de schipper te attenderen op vracht die vervoerd moet worden in de buurt. Er gaat hierdoor veel minder tijd verloren bij het organiseren en inplannen van het transport.

4shipping maakt voor het aanbieden van de app gebruik van nieuwe technieken, bijvoorbeeld doordat de app vanuit een webapplicatie kan worden opgestart in plaats van dat een app moet worden geïnstalleerd. Deze app is vervolgens ook te gebruiken indien er geen internetconnectiviteit beschikbaar is.

Juryoordeel

Rotterdam is de mainport voor Europa waarbij lading Nederland binnenkomt en efficiënt getransporteerd moet worden naar andere landen in Europa. De scheepvaart is echter nog een traditionele markt waarbij het bij elkaar brengen van vraag en aanbod blijkbaar nog veelal via traditionele middelen verloopt. De jury vond de pitch van 4shipping verfrissend en heeft er vertrouwen in dat 4shipping vanuit hun kennis van de traditionele beladersmarkt en moderne ict-technieken een goede dienst kan aanbieden.

De jury was daarnaast onder de indruk hoe 4shipping de beladersmarkt in beweging brengt door schippers en verladers de mogelijkheid te bieden om locatiegegevens, type schip en andere karakteristieken te combineren, waardoor geautomatiseerd vraag en aanbod efficiënter kan worden afgestemd. De jury verwacht dat het verder optimaliseren van het transportproces tot vruchten leidt in diverse nationale en internationale sectoren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z Rogier Spoor
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.