Magnitude Space scoort nominatie met IoT-satelliet

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Dit artikel delen:
Rogier Spoor

Jurylid Rogier Spoor

Magnitude Space, de eerste Nederlandse commerciële satellietoperator-startup, heeft een miljoen euro opgehaald en gaat daarmee satellieten lanceren. Via de satellieten kan een eigen internet of things-netwerk worden gecreëerd met wereldwijde dekking. Dat is via de traditionele IoT-netwerken alleen een droom. Voor de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar reden om Magnitude Space te nomineren.

Het satelliet-IoT-netwerk zorgt ervoor dat bedrijven tegen een bescheiden bedrag hun vee, wagenpark of boten in de gaten kunnen houden wereldwijd. Ook kan met devices de lokale weersomstandigheden of de kwaliteit van de grond of de gewassen gemonitord worden. Er zijn nog diverse andere toepassingen denkbaar.

Deze startup focust zich vooral op toepassingen waar de dekking via traditionele IoT-apparaten nog niet goed genoeg is. Met het lanceren van één enkele satelliet kan Magnitude Space al zorgen dat er dagelijks verkeer kan worden verstuurd. Door meerdere satellieten te lanceren in de toekomst kan er veel vaker per dag worden gecommuniceerd. Doordat de apparaten van Magnitude Space maar weinig data verzenden en in slaap gehouden worden als ze niet in gebruik zijn, kunnen ze jarenlang mee op één acculading.

Juryoordeel

De jury was meteen gefascineerd door de pitch van Magnitude space en werd overtuigd van de unieke propositie toen duidelijk werd gemaakt dat huidige IoT-netwerken geen wereldwijde dekking kunnen aanbieden. Door de wereldwijd connectiviteit zijn diverse nieuwe toepassingen denkbaar op verschillende terreinen. De technologie die wordt ingezet en het lage accugebruik van de devices maken volgens de jury de toepasbaarheid voor consumenten haalbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het traceren van gestolen fietsen.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z Rogier Spoor
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.