Koppelen van webshops levert Sendcloud nominatie op

Genomineerd als Nederlandse tech startup

Dit artikel delen:
Rhett Oudkerk Pool

Jurylid Rhett Oudkerk Pool

Het gedoe van verzending wegnemen voor alle webshops, dat is de propositie van Sendcloud. Het is een simpel concept, maar in een long tail-wereld eigenlijk wel een heel slim concept. Het bundelt vervoerders waardoor alle alternatieven en opties kunnen worden geboden. Voor de jury van de Computable Awards 2017 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar reden om Sendcloud te nomineren.

Iedereen die wel eens met de gedacht heeft gespeeld om een webshop te openen en mogelijk wel eens kassasystemensoftware heeft geïnstalleerd, kent de problematiek. Het is allemaal niet super eenvoudig. De verzendtool van SendCloud helpt online retailers groeien, door het verzendproces te optimaliseren. Door de plug-en-play-integraties met meer dan 25 shopsystemen kunnen webwinkels hun volledige verzend- en retourproces automatiseren en pakketten wereldwijd versturen. Online retailers besparen hiermee tijd (en kosten). Orders verwerken, verzenden en retourneren gaat een stuk efficiënter. Dit is mogelijk door partnerships met onder andere DHL, PostNL, DPD, UPS, Collisimo, bpost en andere verzendpartijen in meerdere landen. Door de samenwerkingen en de technologie van SendCloud ontstaat een gecentraliseerd Europees verzendnetwerk.

Juryoordeel

De online markt groei nog met dubbele cijfers per jaar. Grote spelers en consolidatie zijn aan de gang, maar er zijn ook zeer vele kleine gespecialiseerde shops. De tail is lang. Ontzorgen van grote en kleine webshops, maar ook normale verzending in een slim concept. Wat is nu de startup van het jaar? Moet die altijd buzz word compliant zijn? Sendcloud is geen big data analytics of blockchain, maar in Nederland-transportland wel een interessante startup.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-30T11:58:00.000Z Rhett Oudkerk Pool
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.